Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Pæreskudeprojektet inviterer på sejltur med Helge.

april 30 kl. 13:30 - 17:30

Pæreskudeprojektet giver hvert år midler til aktiviteter i Troense, der kan være med til at styrke byens særpræg og sammenholdet mellem beboerne. I 2021 var ideen at arrangere en sejltur for at få nytilflyttede rystet sammen med dem, der har boet her lidt længere tid. På grund af corona kunne turen ikke gennemføres sidste år, men nu prøver vi igen.

Lørdag den 30. 4. går turen til Skarø. Afgang Troense Havn 13.30., hjemkomst 17.30.

Tilmelding fra 1. april efter ”først til mølle-princippet” på paereskuder@gmail.com

Af hensyn til planlægningen vil vi gerne have navnene på de tilmeldte og besked om, hvem der er børn og voksne. Pæreskudeprojektet serverer øl og vand ombord. På Skarø er der af hensyn til børnene arrangeret et besøg på Skarø Is.

Om pæreskudeprojektet:

Pæreskudeprojektet startede i 1995. Ideen var at indsamle æbler fra Troenses mange frugttræer, sælge dem og bruge overskuddet til støtte for aktiviteter i lokalområdet. Æblesalget foregår i den første weekend i skolernes efterårsferie. I samarbejde med Maritimt Center i Svendborg blev der fra det første år arrangeret en kapsejlads, hvor træskibe sejler mod Troense fra en Sydfynsk havn. Her ankommer de fredag aften og laster de indsamlede æbler. Derefter byder Pæreskudeprojektet sejlerne på æbleflæsk i bådelaugets klubhus. Lørdag morgen sejler skibene fra Troense til Svendborg, hvor æblerne sælges på kajen ved træskibsbroen til fordel for projektet.

Ideen har vist sig slidstærk. Æbleplukningen og sejladsen er blevet afviklet siden 1995, kun afbrudt af coronavirus et enkelt år.

Pæreskudegruppen er en løst organiseret gruppe, der er åben for alle. Gruppen mødes normalt til to planlægningsmøder i eftersommeren, hvor man forbereder æbleplukningen og festen for sejlerne. Desuden tager gruppen stilling til, hvad de indsamlede midler skal bruges til. Projektet har gennem årene støttet Søfartsmuseet, Jacobsens Plads, Troense Bådelaug, Storms Hjørne og meget andet. Skriv til paereskuder@gmail.com, hvis du har lyst til at være med.

 

Detaljer

Dato:
april 30
Tidspunkt:
13:30 - 17:30