Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Æbleræs 2023

13. oktober 2023 kl. 15:00 - 17:00

Det årlige æbleræs afvikles fredag den 13. og lørdag den 14. oktober – og måske har du/I lyst til at være med?

Forberedelserne til årets sejlads er allerede i gang. Gennem mange år har pæreskudegruppen serveret æbleflæsk fra Vindebyslagteren til skibenes besætninger fredag aften i Troense. Men nu er der kommet så mange unge besætningsmedlemmer på de gamle skibe, at der har været ønsker om vegetarisk mad. Derfor kan besætningerne i år vælge mellem traditionelt æbleflæsk eller en urtepostej med topping af ovnristede rodfrugter på vegansk rugbrød.

Arrangørgruppen i Troense giver hvert år en gave til gavn for lokalsamfundet, som start på årets æblekampagne. I år er det Troense Bådelaugs legetøjskasse på havnen, der er blevet suppleret med nye fiskestænger, rejenet og akvarier. Kassen med legetøj bliver brugt meget af de mange børn, som færdes på havnen, og tingene kan lånes af alle. Kom ned på havnen fredag den 13., se skibene, smag på æblerne og fisk med det nye grej.

Hvis man har lyst til at sejle med pæreskuderne fra Troense til Svendborg lørdag morgen, kan man melde sig på Troense Havn. Det kan ske fredag eftermiddag hvor der fra klokken 15.30 er et æblearrangement for børn og voksne, hvor alle er velkomne til at stege æbler og smage på de lokale æblesorter.

Samlet program:

Fredag den 13.:

Klokken 15: Pæreskuderne anløber Troense Havn fredag eftermiddag cirka klokken 15.

Klokken 15.30: Æblearrangement for børn og voksne på havnen, hvor der bl.a. steges æbler. Man kan selvfølgelig smage de forskellige troenseæbler og få en ide om, hvor godt æbler egentlig kan smage. Man kan også fiske med det nye legetøj, som havnen har fået

Klokken 16: Pæreskuderne laster æblekasserne.

Lørdag den 14.:

Klokken 8.30 til 9.00: Pæreskuderne afsejler fra Troense mod Svendborg, hvor frugten skal sælges. Det er muligt at sejle med fra Troense til Svendborg

Klokken 9.00 til 15.00:  Æblemarked på Træskibsbroen og i Maritimt Centers pakhus.

Med venlig hilsen Pæreskudegruppen

Detaljer

Dato:
13. oktober 2023
Tidspunkt:
15:00 - 17:00
Scroll to Top

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Vi opdaterer dig på begivenheder og andre events i Troense